032. Akvakultúra
Ez az alágazat tartalmazza az akvakultúrát, vagyis a vízi élőlények (pl. halak, puhatestűek, rákok, növények, kétéltűek) olyan technológiák alkalmazásával történő termelési folyamatát (beleértve a begyűjtést/lehalászást is), amellyekkel a környezet természetes kapacitását meghaladó mértékben lehet növelni az említett élőlények termelését (pl. rendszeres telepítés, etetés, ragadozók elleni védelem). Az akvakultúra technológiája során a termelt élőlények az egész nevelési vagy termelési szakaszon keresztül a lehalászásukig/begyűjtésükig bezárólag egyéni, vállalati vagy állami tulajdonban vannak.
A termesztés vagy termelés a fenti élőlények fogságban történő nevelését jelenti növendék és/vagy kifejlett korukig.
Ebbe az alágazatba tartozik még:
- az ivadék és a kifejlett példányok tenyésztése/termelése mesterséges körülmények között
Nem ebbe az alágazatba tartozik:
- állattartási tevékenységből származó hüllőbőr, pl. kígyó- és teknős- vagy madárbőr előállítása, lásd:
01.48
- a hüllők tenyésztése és nevelése, lásd:
01.48