Ebbe a szakágazatba tartozik:
-a friss folyékony, pasztőrözött, sterilizált, homogenizált és/vagy ultrahőkezelt tej előállítása
-a tejes italok gyártása
-a tejszín gyártása friss folyékony, pasztőrözött, sterilizált, homogenizált tejből
-a szárított és sűrített tej gyártása, édesítve vagy édesítés nélkül
-szilárd állapotú tej és tejszín gyártása
-a vaj gyártása
-a joghurt gyártása
-a sajt és a túró gyártása
-a sajt finomítása és érlelése
-a tejsavó gyártása
-a kazein és tejcukor (laktóz) gyártása
-a laktózmentes tejtermékek gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik még:
-a tejkefir gyártása
-a laktóz és laktózszirup gyártása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
-a nyers tehéntej termelése, lásd:
01.41
-a nyers juh-, kecske-, ló-, szamár-, teve- stb. tej termelése, lásd:
01.43,
01.44,
01.45
-a tejalapú diétás italok gyártása lásd:
10.86
-a tejalapú anyatej-helyettesítő tápszerek termelése, lásd:
10.86
-a tejtartalom nélküli tej- (pl. növényi alapú tej-) és sajthelyettesítő termékek gyártása, lásd:
10.89
-a gyümölcs tartalmú kefir és a vizes kefir gyártása, lásd:
11.03