Ebbe a szakágazatba tartozik a készétel (pl. előkészített, fűszerezett, főzött ételek) gyártása. Ezek az ételek tartósítva készülnek, például fagyasztással vagy konzerv formájában, és általában viszonteladásra csomagoltak, címkézettek, vagyis nem tartoznak ebbe a szakágazatba az azonnali fogyasztásra készített ételek, például az éttermekben vagy az ellátók által készített ételek. Ezek az ételek legalább két különböző fő összetevőből készülnek (kivéve a fűszerezést stb.).
Ebbe a szakágazatba tartozik:
-a hús- vagy baromfihúsétel gyártása
-a halétel gyártása, beleértve a sült halat hasábburgonyával
-tészta- és rizses ételek gyártása
-a zöldséges ételek gyártása
-a fagyasztott vagy más módon tartósított pizza és francia melegszendvics (croque-monsieur) gyártása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
-a friss ételek vagy a kevesebb mint két összetevőből gyártott ételek gyártása, lásd: a 10. ágazat megfelelő szakágazatában
-a romlandó készételek gyártása gyümölcsből és zöldségből, lásd:
10.39
-a romlandó készételek gyártása, lásd:
10.89
-a készételek nagykereskedelme, lásd:
46.38
-a készételek kiskereskedelmi értékesítése, lásd:
47.11,
47.27
-a rendezvényi étkeztetési szolgáltatás és a szerződéses étkeztetési szolgáltatás tevékenységei, lásd:
56.2
Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
-a nyers és feltét nélküli pizzatészta gyártása, lásd:
10.72
-a nyers pizza feltéttel (a tészta alap egyáltalán nincs, vagy félig van megsütve), lásd:
10.89