Ebbe a szakágazatba tartozik:
-a főként gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó ételek gyártása, a fagyasztott és konzerv készételek kivételével
-gyümölcs, dió és zöldség tartósítása: pl. fagyasztás, szárítás, fagyasztó szárítás, infravörös sugárzással történő szárítás, olajban, illetve ecetben történő tartósítás, konzerválás, nagy nyomás, magas hőmérséklet
-gyümölcs- és zöldségkészítmény gyártása
-dzsem, lekvár és étkezési zselé gyártása
-dió hántolása, hámozása, pörkölése
-a diós ételek és krémek gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik még:
-a gyümölcsből vagy zöldségből készült romlandó, előkészített ételek, pl.:
- saláták; vegyes saláta, csomagolt
- hámozott, összevágott zöldségek
- tofu (szójababsajt) gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
-a pellet, brikett gyártása szójababhulladékból takarmány céljára
-a tisztított dió, mandula, mogyoró, földimogyoró, pisztácia stb. előállítása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
-a gyümölcs- és zöldséglé gyártása, lásd:
10.32
-a dara és liszt gyártása száraz hüvelyes zöldségből, lásd:
10.61
-gyümölcs és dió tartósítása cukorban (kandírozás) lásd:
10.82
-a félkész zöldséges ételek gyártása, lásd:
10.85
-a mesterséges koncentrátum gyártása, lásd:
10.89
Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
-a gyümölcs és zöldség szárítása a napon, lásd:
01.63