Blog

Mi az e-mail cím tisztítás és miért fontos?

Írta: Boros Kornél
2021. Október 25.
Olvasási idő: 2 perc

Az e-mail egyik legrégebbi módszer, ma is az online marketing egyik leghatékonyabb formája.

A befektetés megtérülése az egyetlen olyan kulcsfontosságú mutató, amely felülírja a többit. Az e-mail nagyjából 42 forintot generál minden elköltött 1 forint után – ha megfelelően használják. Az e-mail címek ellenőrzése és az e-mail címlisták tisztítása az egyik leghatékonyabb és egyúttal megfizethető mód az adatok minőségének megőrzésére, sőt javítására.

Az adatok karbantartása véget nem érő folyamat, és azt prioritásként kell kezelni. Az adatok minőségének romlása a hatékony e-mail marketing leggyorsabban növekvő akadálya, és a vállalkozásoknak fokozott figyelmet kell fordítaniuk adatbázisuk karbantartására. De hogyan? Úgy, hogy kellő gondosságot fordít az adatok karbantartására, az e-mail címek ellenőrzése.

Mit takar az e-mail cím ellenőrzési szolgáltatásunk?

E-mail cím ellenőrzési szolgáltatásunk az e-mail címek érvényesítésére szolgál, melynek során eltávolítjuk az elavult és érvénytelen e-mail címeket. Az e-mail címlista tisztítása jobb minőségű adatot biztosít; sikeresebben tudja futtatni e-mail kampányait, nagyobb megtérüléssel, ha a kampányokat és ajánlatokat naprakész, megfelelő és mindenekelőtt releváns közönségnek küldi el.

Sok vállalkozás nem veszi észre az elavult és ellenőrizetlen adatok káros hatását. IP-címe feketelistára kerülhet, ha az Ön visszapattanási aránya meghalad egy bizonyos százalékot – ami szinte garantált, ha nem ellenőrzött címlista használatával hirdet. A hatások sokkal károsabbak, mint „pusztán csak” egy alacsony elköteleződési vagy egy magas visszapattanási arány. A jó IP-hírnevet az IP-címe által generált forgalom azonosítása határozza meg, és ha rendszeresen érvénytelen listákra küld e-mail kampányokat, melyek magas visszapattanási arányt eredményeznek – akkor az Ön jó IP- és domain hírneve forog kockán. Ez azt eredményezheti, hogy e-mailjei automatikusan a levélszemét-postaládákba kerülnek – vagy azokat egyáltalán nem is kézbesítik.

Az e-mail cím ellenőrző szolgáltatás használata megőrzi jó IP-hírnevét, és felelős feladóként jelöli meg Önt, ami biztosítja, hogy a potenciális ügyfelek postaládájához vezető út akadálymentes legyen.

E-mail címlista tisztítás előnyei

E-mail címlista tisztítási szolgáltatásunk egy gyors, megfizethető eszköz, amely biztosítja, hogy e-mail marketingkampányai a lehető legegyszerűbben jussanak el a potenciális ügyfelekhez. Az e-mail marketinglisták folyamatosan változnak, mivel az emberek egy része időnként megváltoztatja e-mail címét vagy elveszti a hozzáférését. Idővel ezek az érvénytelen e-mail címek akadályozhatják az erőfeszítéseit. Ha az e-mail ellenőrzési és listatisztítási szolgáltatások segítségével lépéseket tesz, akkor megóvja jó IP-hírnevét a károsodástól, és ezzel elősegíti a marketingköltségek alacsony szinten tartását, hiszen nem szükséges új címeket beszereznie ahhoz, hogy elérje potenciális ügyfeleit. Ezzel elkerülheti azt a lehetséges demoralizáló hatást is, amelyet a nem megfelelően tárolt adatok gyakorolhatnak értékesítési csapatára.

Az érvénytelen e-mail címek eltávolítása megakadályozza a visszapattanásokat (bounce), és segít megőrizni jó hírnevét is. E-mail ellenőrzési szolgáltatásunk eltávolítja adatbázisából az érvénytelen állapotot visszaküldő e-mail címeket, növelve a kampányok teljesíthetőségét és teljesítményét.

Amennyiben Ön e-mail címek tisztítását tervezi, vegye fel a kapcsolatot adatszakértőinkkel.

ÜGYFELEINK, AKIK BÍZTAK BENNÜNK.
Billingo
DPD
Főtaxi
Start-garancia
Allianz
Bankmonitor
Spar
Bib
Fővárosi vízművek
Goodwill
Sprinter
Cib bank
Mediaworks