Ebbe a szakágazatba tartozik:
-marha, disznó, bárány, nyúl, birka, teve stb. vágóhídi vágása, tisztítása és csomagolása
-a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
-a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, darabolással
Ebbe a szakágazatba tartozik még:
-a bálna leölése és feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön
-a vágóhídon a vágás, feldolgozás során nyert irha és nyersbőr gyártása, pl. gyapjúnyírással, sózással
-sertészsír és egyéb állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztása és finomítása
-az állati belsőség előállítása
-a tímáripari bőr előállítása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
-az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd:
10.12
-szárított, sózott vagy füstölt hús és húskészítmény gyártása, lásd:
10.13
Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
-a halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd:
10.41