1011. Húsfeldolgozás, -tartósítás, kivéve baromfi


Ebbe a szakágazatba tartozik:
-marha, disznó, bárány, nyúl, birka, teve stb. vágóhídi vágása, tisztítása és csomagolása
-a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
-a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, darabolással

Ebbe a szakágazatba tartozik még:
-a bálna leölése és feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön
-a vágóhídon a vágás, feldolgozás során nyert irha és nyersbőr gyártása, pl. gyapjúnyírással, sózással
-sertészsír és egyéb állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztása és finomítása
-az állati belsőség előállítása
-a tímáripari bőr előállítása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
-az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 10.12
-szárított, sózott vagy füstölt hús és húskészítmény gyártása, lásd: 10.13

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
-a halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd: 10.41
Struktúra

C. Feldolgozóipar 10. Élelmiszergyártás 101. Húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása 1011. Húsfeldolgozás, -tartósítás, kivéve baromfi
ÜGYFELEINK, AKIK BÍZTAK BENNÜNK.
Billingo
DPD
Főtaxi
Start-garancia
Allianz
Bankmonitor
Spar
Bib
Fővárosi vízművek
Goodwill
Sprinter
Cib bank
Mediaworks