Ebbe a szakágazatba tartozik:
-a hal, a rákfélék és a puhatestűek előkészítése és tartósítása: pl. fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással, főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében történő pácolással, konzerválással
-a halból, rákból, puhatestűekből készített termékek: halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb. gyártása
-a halliszt gyártása emberi fogyasztásra vagy állati takarmánynak
-emberi fogyasztásra alkalmatlan halból és más vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik még:
-halászattal nem, csak halfeldolgozással és -tartósítással foglalkozó feldolgozóhajók tevékenysége
-tengeri alga feldolgozása
-halfej eltávolítása, kibelezés és halak darabolása, majd fagyasztás
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
-a hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd:
03.11
-a bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd:
10.11
-halból és tengeri emlősből nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd:
10.41
-a fagyasztott félkész halételek gyártása, lásd:
10.85
-a halból készült leves gyártása, lásd:
10.89