Ebbe a szakágazatba tartozik a gyártás után legfeljebb három napig ehető élelmiszerek gyártása:
-levesek, zöldséges húsleves gyártása
-a romlandó készételek, pl.:
-szendvics
-friss (még meg nem sütött) pizza gyártása
-a töltött lepény és a francia melegszendvics (croque-monsieur) gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik még:
-az élesztő gyártása
-a hús, a hal, a rákfélék és a puhatestűek levét és kivonatát tartalmazó készítmények gyártása
-a növényi alapú tejhelyettesítő termékek, pl. kókusz-, rizs-, mandula-, szójaital gyártása
-a hús- és a sajthelyettesítő termékek gyártása
-a tojáskészítmények, pl. a tojásfehérje gyártása
-a mesterséges koncentrátumok gyártása
-a felvásárolt természetes méz feldolgozása
-a fagylalt, a jégkrém és a tészta félkésztermékeinek gyártása
-az előfőzött instant leves és instant levestészta gyártása
-a mesterséges méz és karamell gyártása
-a malátakivonat és -szirup gyártása
-a rovarból készülő étel és az egyéb rovaralapú készítmény gyártása
-az étrend-kiegészítő és a m.n.s. egyéb élelmiszer gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a cukor helyettesítő szintetikus édesítőszer gyártása
- a komplex összetételű, instant tea granulátumok (pl. gyógynövény, cukor, maltodextrin kivonatot tartalmazó készítmények)
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
-a romlandó gyümölcs- és zöldség-készételek gyártása, lásd:
10.39
-a tofu (szójababsajt) gyártása, lásd:
10.39
-a fagyasztott pizza gyártása, lásd:
10.85
-a szeszes italok, a sör, a bor és az üdítőitalok gyártása, lásd: 11. ágazat
-a vitaminok gyártása, lásd:
21.10
Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a nyers és feltét nélküli pizzatészta gyártása, lásd:
10.72