Ebbe a szakágazatba tartozik:
-a nyers és finomított növényi olaj, pl. olíva-, szójabab-, kender-, napraforgómag-, repceolaj gyártása
-a nem zsírtalanított liszt és dara gyártása olajos magvakból, dióból vagy olajos magbelekből
-a növényi eredetű finomított olaj, pl. olíva-, szójabab-, kender-, napraforgómag-, repceolaj gyártása
-a növényi eredetű olaj feldolgozása, pl. gőzzel fúvatás, főzés, dehidratálás, hidrogénezés
Ebbe a szakágazatba tartozik még:
-az emberi fogyasztásra nem alkalmas (nem étkezési) állati eredetű olaj és zsír gyártása
-az olaj kinyerése halból és tengeri emlősökből
-a gyapothulladék, olajpogácsa és más, az olaj gyártása során visszamaradt termék gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a takarmánypogácsa gyártása olajos magvakból
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
-a disznózsír és a szarvasmarhafélék, a juh, a kecske és a sertés étkezési zsírjának kiolvasztása és finomítása, lásd:
10.11
-étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd:
10.12
-a margarin gyártása, lásd:
10.42
-a nedves gabonaszemek őrlése, lásd:
10.62
-a kukoricaolaj gyártása, lásd:
10.62
-az illóolaj gyártása, lásd:
20.59
-az olaj és a zsír kezelése kémiai folyamatokkal, lásd:
20.59